lauantai 16. joulukuuta 2006

Vieraat tavat on rasismia

"Piittaamattomuus paikallisista tavoista ja kulttuurista ei ole kaukana rasismista."

Näin kirjoittaa Katri Merikallio kolumnissaan Turismia vai rasismia Suomen Kuvalehdessä 15.12.2006 . Oletataan, ettei rasismi ole vain valkoihoisten rotuominaisuus niin päästään tilanteeseen, jossa monikultturismi on helposti rasismia. Eli lähenteleekö kasvonsa hunnulla peittävä nainen rasismia Suomessa? Merikallio tietenkin kirjoittaa länsimaisesta turistista, joka pukeutuu tapojen vastaisesti Goalla. Siis ei juuri pukeudu, vaan juoksee stringeissä rinnat vapaasti heiluen. Mutta toivottavasti kääntyy toisinkinpäin. Mikä sitten on se raja, että kuinka paljon pitää ottaa kulttuurin tavat huomioon.

Samassa lehdessä lukijan kirjeissä Hannu T. Sepponen käsittelee ansiokkaasti eilen julkaistua naisuhritutkimusta. "Jo tutkimusasetelma, jossa puolelta väestöstä kysytään, mitä toinen puolisko on sinulle tehnyt, sisältää äärimmäisen voimakkaan ideologisen latauksen."

Hiton UTH. Minä olen töissä joutunut naisten miehiin kohdistaman väkivallan ja väkivallalla uhkailun kohteeksi, mutta minun kokemuksistani kukaan ei ole kiinnostunut, koska ilmeisesti väkivalta ei vahingoita miestä. Tai mies saa aina ansionsa mukaan, koska kuuluu siihen sukupuoleen, jonka jäsenet on pahoinpidelleet naisia.

P.S. verkkouutisissa on mielenkiintoista juttua noitavainoista ja hyvä muistutus niille, jotka laskevat noitavainotkin miesten suurten naistensortamistoimien alle. Tämä löytyi Memoria Volatilis -blogin kautta

5 kommenttia:

Brim kirjoitti...

No mutta tietysti. Seksuaalisesta väkivallasta ei varsinkaan saa valittaa koska mies tietenkin aina hinkuaa seksiä.

Pekka Eskimo kirjoitti...

Amnestynkin Joku Raja -kampanja pitää sisältää ajatuksen, että miehen kokema väkivalta olisi jotenkin vähemmän vakava asia, kuin naisten kokema väkivalta. Ikäänkuin nainen olisi puolustuskyvyttömämpi. Minä väitän, että sukupuolesta riippumatta, kuka tahansa joka on saanut turpaansa on ollut siinä tilanteessa puolustuskyvytön.

Annikki kirjoitti...

No onpas Amnesty asenteellinen ja tyhmä. Eipä siellä näytetty puhuvan miehiin kohdistuvasta väkivallasta mitään. Toisaalta, ehkä se ei vaan kuulu kampanjan tavoitteisiin.

Voikohan asiasta mainita tasa-arvovaltuutetulle tai jollekin taholle, että miehetkin sisällytettäisiin turvan piiriin? En tiedä, ottakee selvää. oon väsynyt. ja väkivaltainenkin.

Anonyymi kirjoitti...

Sanoit pekka eskimo, että sinuun on työpaikallasi kohdistunut väkivaltaa. Mitä työtä mahdat tehdä?

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Sanoit pekka eskimo, että sinuun on työpaikallasi kohdistunut väkivaltaa. Mitä työtä mahdat tehdä?"

Se ei ole oleellista. en valitettavasti kerro.