perjantai 1. joulukuuta 2006

Nimimuutoksista

Juha Valjakkala on nykyään Nikita Joakim Fouganthine. Mitähän sen jätkän päässä oikein liikkuu. Järjettömät nimimuutokset ovat kyllä melko yleinen ilmiö vankiemme keskuudessa. Vielä omituisempia nimiä tuottavat maamme mielisairaalat; Nimen saa muuttaa vaikka psykoosissa, eikä edunvalvojallakaan ole siihen mitään sanomista. Ja se on ilmoitusasia. Näistä nimimuutoksista saisi hyvän hupikirjan joulumarkkinoille samaan tyyliin kuin ne saneluvirheistä ja käännöskukkasista tehdyt kirjat. Valitettavasti on vaan salaista tietoa.

Kun olen ollut kotipaikkakunnan jätkien kanssa tekemisissä olen houkutellut, että vaihtaisimme porukalla etunimeä, siten että jokaisen etunimeksi tulisi Mies. Sen jälkeen voisi tehdä asioita Mies-porukalla ja kertoa Miesten juttuja. Ongelma on kuitenkin ollut, että he eivät ole olleet tarpeeksi humalassa tai maistraatti on jo ollut kiinni.

3 kommenttia:

Wille kirjoitti...

Aivan mahtava idea. Siitä vaan toteuttamaan. Näköjään väestörekisterikeskuksen mukaan myös Poika voi olla nimenä, ei muuta kuin Kroonisten Poikamiesten jäsenet vaihtamaan nimensä Poika-Miehiksi. Yksi Poika-Mies löytyykin.

Pekka Eskimo kirjoitti...

Niin. jokaisenhan nimihän voisi olla yhdysnimi ja kutsumanimenä kaikilla se mies, että voi kutsua: hei mies.
Poika-mies, Mies-Kunto, Urban-Mies, Veli-Mies ja tietenkin Mies-Mies (vaikka en ole varma saako olla kaksi kertaa sama nimi yhdysnimenä. mutta nämä kaikki kalenterinimistä.

Roy kirjoitti...

Löytyyhän väestörekisterikeskuksen nimipalvelusta yksi Tarzan. Ei ole saanut vielä paikkaa kalenterissa. Omakin nimeni sai kalenterissa sijaa vasta pari vuotta takaperin, vaikka onkin tavallinen ja kantanimi (eihän tuota ymmärrä erkkikään)