keskiviikko 6. joulukuuta 2006

vaarallisen karkurin hurja takaa-ajo

Miksi suomalaiset poliisisarjat eivät voi olla yhtä-aikaa jännittäviä ja realistisia:
Mielisairautensa takia tuomitsematta jätetty vakaviin rikoksiin syyllistynyt potilas pakenee pakkohoitopaikastaan. Hoitopaikka tekee poliisille virka-apu pyynnön. Kahden kuukauden kuluttua potilas soittaa poliisille kun hänen rahansa loppuvat, että voisivatko nämä tulla hakemaan hänet kodistaan, jossa hän on koko ajan ollut, josta poliisit eivät ole viitsineet etsiä.

Siitä on vaikea repiä draamaa.

Miksi kannattaa lukea muutakin kuin otsikko:
Helsingin Sanomat otsikoi: "Masennuslääkkeet lisäävät itsemurhayrityksiä"
Savon Sanomat otsikoi:"Masennuslääkkeet eivät lisää itsemurhia"

Kyse on samasta tutkimuksesta ja kumpikin väite on tosi. Lukijan saamat vaikutelmat ovat vain hyvin erilaiset.

8 kommenttia:

Seppo Lehto kansakunnan valistaja kirjoitti...

Kaikkea kaunista

Pakko sanoa. Minä olen kohdannut vain vierasperäisten rasismia suomalaisia kohtaan. Valitettavasti alueitammekin on vielä miehittäjä-Ryssän miehittäminä

Hyvää itsenäisyyspäivää vaan;)

Pekka Eskimo kirjoitti...

nyt kun vielä ehdin tämän päivän puolella niin hyvää itsenäisyyspäivää takaisinkin päin.

Valitettaviahan nuo aluemenetykset olivat, mutta hyvä että jäi suurin osa maata jäljelle.

Venäjällä ei talvisotaa paljon muistella. Toinen maailmansota alkoi siellä vasta 1941. Siksi kai on niin selvää, ettei Neuvostoliitto miehittänyt vaan vapautti Baltian maat, kun sellaista vuotta kuin 1940 ei ole koskaan ollut olemassakaan.

Brim kirjoitti...

Strastvuitje, tavarits! Eipä noita menetettyjä alueita enää takaisin kaipaa. Niistä tulisi vain valtavat kunnostuskustannukset, kun yhtä laadukas tie-, netti-, ja vaikka mikä muu verkosto, palvelut, tarpeeksi tasokas asuminen ja sosiaaliturva. Puhumattakaan siitä, että osa alueesta on niin käsittämättömän saastunutta, että siellä ei kyllä kannata juuri asustella jos terveenä haluaa pysyä. Tulisi äkkiä valtava lasku. Valitettavaa oli että menetettiin, mutta mennyt mikä mennyt. Karu tosiasia.

Pitääkin muistaa tuo kikka, jos vielä joudun sairaalaan ja alkaa tarpeeksi hatuttaa. Tai ainakin kertoa vapauteen kaihoaville osastotovereille tuo juttu, tycker jag.

Hyvää itsepäisyyspäivää!

Pekka Eskimo kirjoitti...

Niin. Petsamo aineskin olis kiva saada. Olisi jäämerelle pääsy ja voisi suomikin ruveta turskan metsästykseen ja öljyprojekteihin ja kuolan niemimaalle ja arkangelin alueelle olisi enempi yhteyksiä.

No eipä se kovin käytännöllinen idea ole. vaikka ei mikään sinne pakottaisi samanlaista infrastruktuuria heti rakentamaan, ei niitä pohjoisen teitäkään niin hyvin hoideta kuin etelän. ja se ulottuu niin lähelle pietarin jättikaupunkia tuo karjalankannas, että olisihan siellä arvotavaraakin. Tai siis jos saksa yhdistyi niin ei se mahdoton toteuttaa ole, mutta kummaltakin puolelta vaan puuttuu innostusta asiaan.

Enitenhän asiassa kismittää se, että kun asia jätettiin neuvottelematta silloin 1990 suomettumishuumassa. Se, että Venäjä kieltäytyy asiaan niin negatiivisesti on tavallaan osoitus siitä, että se pitää itseään Neuvostoliiton jatkajana ja on haluton myöntämään neuvostoliiton virheitä, niinkuin esimerkiksi sen baltian miehityksen suhteen.

Venäjässä ärsyttää ihan suunnattomasti se, ettei se ole lainkaan halukas käsittelemään historiaansa eikä pesemään käsiään Neuvostoliitosta.

Rita kirjoitti...

"AlueitaMME"... Enpä voi sanoa osaavani puhua siten kuin omistaisin maata. Olen kai väärää sukupuolta:)

Ehkä myös väärää kansallisuutta kun isänmaallisuus ei kolahda. Taidan olla vain käymässä täällä maapallolla. Hih. Kaunista seutua kylläkin, ja hyviä ilmoja. Hiukan viileänpuoleista täällä eskimoseudulla :D Brr.

Pekka Eskimo kirjoitti...

"Enpä voi sanoa osaavani puhua siten kuin omistaisin maata. Olen kai väärää sukupuolta:)"
Eikai omistusoikeus ole sukupuoliominaisuus? jos on niin täytyy muuttaa kantaani: ei yhtäkään naista suuryritysten hallituksiin:-)

Kyllä isänmaallisuus on minusta aika itsestäänselvää, koska melkein kaikki ne oikeudet ja etuudet, joita nautin tarjoaa Suomen valtio.
Suomen valtio takaa omistusoikeuteni ja oikeuteni ruumiilliseen koskemattomuuteen ja jakaa myös runsaskätiset perusoikeudet (jotka ihmiset monesti sekottavat ihmisoikeuksiin. terveydenhuolto ei ole ihmisoikeus)

P.S. runsaskätiset= monta kättä

Arkiterapeutti Kops kirjoitti...

Niin, väärää sukupuolta kun sanoin, tarkoitin että naisena en käsitä sotimista, ja väitän edelleen että valtaosa naisväestöstä ei sotimiseen pääse samaistumaan, ja rohkenen väittää että väitteeni ei ole typerä. Pidän siitä kiinni.

Jätitkö yhden rekikoiristasi vastaanotolleni kun kävit?

Pekka Eskimo kirjoitti...

no minä käsitän (en miehenä vaan ihan noin yleisesti ihmisenä), että kun Naapuri pyrkii hyökkäyssodalla valloittamaan demokraattisen valtion niin luonnollinen reaktio on puolustautuminen. (siitähän seuraa sota, mutta kun vastassa on ollut yhteiskuntajärjestelmältää täysin vieras ja epämiellyttävä Neuvostoliitto, joka on kymmenisen vuotta aikaisemmin suorittanut omankielisiisi [ja monenmuidenkielisiin] kohdistuvia etnisiä puhdistuksia, niin on helppo ajatella, että sota on parempi vaihtoehto kuin antautuminen.)
ja mitä tulee naisväestön sotaan samaistumiseen, niin minulla on käsitys, että talvisodan aikana itsenäisyyden puolustaminen sotatoimilla nähtiin naistenkin keskuudessa oikeana reaktiona NL:n aggressioon.
ja käsittääkseni menetetyn karjalan takaisinvaltaaminen jatkosodalla oli myös naisille mieluinen päämäärä. Ainakin isoäitini kotiinsa mielellään palasi.