torstai 30. marraskuuta 2006

ISOLLA on epäreilua, mutta toimivaa

Minä selailen blogilistan tuoreita, että löytäisin suosikkeihin tarpeeksi tavaraa, että aina löytyy uusia päivityksiä. Sekin häiritsee jos hyviä sivuja menee sivu suun.

Huomaa vaan miten epäreilu mutta toimiva keino saada huomio kiinnittymään ON KIRJOITTAA KAIKKI ISOLLA. enkä minä sitten jaksa protestoida sen epäreiluutta, jos ISOLLA kirjoitettu onkin mielenkiintoista, mutta samalla tietenkin jotain pienellä kirjoitettua mielenkiintoista jää huomaamatta.

Myös pitkät bloginnimet huomaa helpommin.

Tässä olisi taas mielenkiintoinen tutkimusaihe. Lista satunnaisia sanoja, joista osa kirjoitettu isolla. Sitten laskee, että kuinka paljon todennäköisemmin isolla kirjoitettuja sanoja klikataan. Varmaan myös ensimmäiset sanat saisivat enemmän klikkauksia.

Nimien pituuden vaikuttavuutta olisi vaikeampi tutkia, koska vakioitavaa enemmän. Pidempiin nimiin liittyy enemmän informaatiotakin, jolloin sekin, ei pelkästään ulkoasu voi houkutella enemmän klikkauksia.

Osaisipa tutkia. Pitää opiskella tilastotiedettä.

Ja itse kirjoitan blogini pienellä kokonaan koska nämä pienet kirjaimet on kauniimpia. (häiritsee kyllä tuo kahteen kertaan tekijän kertominen "itse kirjoitan", mutta jotenkin sitä "itseä" täytyy korostaa, eikä "itse kirjoittaa" ole luonteva

Ei kommentteja: