sunnuntai 26. marraskuuta 2006

Vaikea aamu ja yksi blogi

Nukuin vain muutaman tunnin. Koitan nyt herätä, että päivärytmi alkaisi normalisoitua. Nyt on niin kehno olo, että luulen siskon luona käymisen jäävän väliin tältä päivältä. Mutta kehno olokin varmaan menee hiljalleen ohi. Herääminen, kuten lähes kaikki asiat, ei loppujen lopuksi ole niin kamalaa ja vaikeaa, kuin sitä aloittaessa tai sen aloittamista miettiessä kuvittelee.

Mutta haluttomuus luopua hetkestä on minulle ominaista. Herääminen ja nukkumaanmeno ovat tilasta toiseen siirtyminä hirveän vaivalloisia ja molemmat ajatuksina vastenmielisenä. Iltaisin siis ahdistun nukkumaan menosta ja sitä seuraavasta heräämisestä. Ahdistun on ehkä voimakas sana, mutta ei aina. Mutta kaikkinensa kohtuuttomana ihmisenä en osaa aloittaa mitään, enkä osaa lopettaa sitä minkä olen aloitttanut. Jään vierailuille liian pitkäksi aikaa. Kun syön, syön liikaa. Kun juon juon liikaa. Kun käyn lenkillä käyn niin pitkillä tai niin usein, että jalat menevät rikki muutamassa päivässä. Tällaisia perusasioita, jotka lapset hallitsee, vaikka vanhemmat joutuvat hieman opastamaan. Oikeastaan olen iso lapsi. Ongelmat johtuu siitä, etten pysty itsenäisesti pitämään kiinni nukkumaanmenoajoistani ja karkkipäivistäni. Toisaalta lapsenakaan en ole ollut hyvä ottamaan opastusta näissä asioissa.

Luin tuossa äsken blogilistalta sattumalta löytämääni Anne A:n "Blogin nimi hakee muotoaan"-blogia.(http://anne-a.vuodatus.net/) Nimi on hyvä. Myös blogi oli hyvä, ja jotenkin ajattelen, että elokuva, tv-ohjelma ja kirja-arvostelujen kirjoittaminen on jotenkin mielekästä. Mielekkäämpää kuin esimerkiksi tällainen yleinen valittaminen. Kirja-arvosteluja voisi tietysti laittaa bookcrossing-sivustolle, muttta oma blogi on mielekäs elokuva-arvosteluille. Esim. Anne A:n blogista löytää elokuvasuosituksia, jos mieltää hänen elokuvamakunsa samanlaiseksi kuin omansa. Ainakin sillä oli hienostuneempi elokuvamaku kuin minulla.

2 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Terve. Tulin vastavierailulle.

Minusta leffa- yms. arvostelujen kirjoittaminen todella on mielekästä. Siitä vain arvostelemaan! Sinulle se voisi olla hyvä idea siksikin, että ajatuksesi pääsisivät pois omasta olosta, laajempiin sfääreihin?

Itse en yleensä meinaisi jaksaa kirjoitaa oman elämän tapahtumista, mutta olen päättänyt säännöllisesti yrittää, koska on kiva jättää arjestakin jotain merkintöjä jälkeen päin luettavaksi.

Vai "hienostuneempi" elokuvamaku :) No, ehkä sellainen hybridi. En tykkää ihan aivottomista leffoista, mutta nautin silti mainstream-Hollywoodista enemmän kuin eurooppalaisista taide-elokuvista.

Pekka Eskimo kirjoitti...

Kiitoksia vastavierailusta. Hienostuneempi elokuvamaku tuli siitä, kun kommentoit jonkun elokuvan ohjausta. Se on asia, jota itse en oikein osaa kommentoida, koska en juurikaan tunnista ohjausta elokuvissa, paitsi jos se esittäytyy in-your-face visuaalisena kikkailuna. niinkuin league of gentlemanissa joku sanoo brad pittista: too much acting. niin joissain elokuvissa on too much directing.