perjantai 13. huhtikuuta 2007

merkintöjä elokuvista Idioluutio ja Little Miss Sunshine

Makuunissa oli Kärppien kotipelin kunniaksi ensi-illat 3€. Finaalipelin kunniaksi moni varmasti katseli sen aikana videoita.

Idioluutio oli hyvä leffa. Yksinkertainen ja toimiva komedia-asetelma: straight man vs. tyhmä tulevaisuus. Joukko hyvinkerrottuja rehellisen yksinkertaisi vitsejä. Ei mitään erityisen nerokasta mutta aina viihdyttävää.

Luke Wilson on aina ihana ja hyvä osoitus siitä, ettei elokuvassa tarvitse näytellä jos ei halua ja on komea leuka.

Movie lens suositteli valintojeni pohjalta minulle Little Miss Sunshinea. Sen katsominen sai minut pahalle tuulelle. Huumori perustui pääosin siihen, että olisimme uskoneet henkilöhahmoihin ja olleet kiinnostuneita heidän kohtaloistaan. Mutta henkilöhahmot olivat tarkoituksellisen kummallisia, eikä kummallisuus onnistunut olemaan millään tasolla uskottavaa. Piirteet olivat hyvin päällelliimattuja. Steve Carell masentuneena Proust-tutkijana oli raivostuttava vasemmistokomedian humanistiälykkö, jonka itsemurha-alttius unohtui heti kun se oli esitelty muka syventämään hahmoa. Alan Arkin ei olisi Oscaria ansainnut huumeongelmaisesta ukkelistaan, jonka ainoa luonteenpiirre tuntui olevan kiroilu.

Ymmärrän, että moni voi pitää ihan sympaattisena elokuvana. On se varmaan, mutta laskelmoivalla tavalla.

Little Miss Sunshinen kaltaista söpöilyhuumoria, mutta itseriittoisemmin ja ärsyttävämmin tarjoilee rutkasti lukemani kirja California Avenue. Ärsyttävin piirre tässä Adam Langerin esikoisteoksessa on se, että se on olevinaan älykäs ja ironinen.

5 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

söpöilyhuumori yhteen!

Minä en menisi ikinä kattomaan elokuvaa, jossa on se vinonenä-Wilson. Onko sillä leikattu se timanttikuvio siihen rustoon?

Pekka Eskimo kirjoitti...

Kirjoitukseni muuttuu jatkuvasti huolimattomammaksi. Ja tulee vaikeuksia kirjoittaa mitään jäsenneltyä. Kirjoituksista en pääsisi enää läpi.

korjaan tuon virheen kunhan keksin jonkin muun julkaisun niin ei tule haamupäivitystä turhanpäiten.

Se on se veli Owen jolla on vino nenä. Lukella on aika suora ja se on muutenkin komeampi, mutta ehkä jopa vielä huonompi näyttelijä. Tai ei sitä tiedä, kun se ei edes yritä näytellä.

Anne A. kirjoitti...

Yllä olevaan kommenttiin pitää sanoa, että minusta Owen on kyl ratkaisevasti komeampi kun Luke.

Oikeastaan tarkoitukseni oli sanoa, että minä peruspiirteissään tykkäsin tuosta Little Miss Sunshinesta, mutta oli se minustakin huonompi ja laskelmoidumpi kuin oli annettu ymmärtää.

Pekka Eskimo kirjoitti...

owenko muka komeampi? onpa erikoinen mielipide.

no jaa. ja ehkä minä pidin little miss sunshinesta enemmän kuin annoin ymmärtää. tai siis, että katsoihan sen. ja se oli sopiva perhe-elokuva katsottavaksi serkkujen ja siskon kanssa. Ne tykkäsi siitä paljonkin.

Anne A. kirjoitti...

En nyt omaa mitään tilastotietoja aiheesta, mutta uskaltaisin melkein väittää olevani enemmistössä tässä Wilsonin veljesten asiassa.

Melkein. Mutta en taida nyt väittää mitään, koska olen liikkeellä mutu-pohjalta.