torstai 3. toukokuuta 2007

kepan aivopieru: "Suomi on velkaa Intian alkuperäiskansoille"

Scriptan vieraskirjassa nimimerkki Anti Megatroni linkitti artikkelin palvelukeskuksen verkkosivuilta

""Suomi on velkaa Intian alkuperäiskansoille"

Suomalaisen näkökulman velkaan löysi myös Siemenpuu-säätiön foorumiin tuoma intialaisvieras. Jarkhandlaisen freelance-toimittajan ja aktivistin Dayamani Barlan mielestä Suomella on velkaa hänen alueensa alkuperäiskansoille.

"Metso Minerals on toimittanut koneita alueen kaivoksiin. Jokainen kone vie 50-60 ihmisen työpaikan, eivätkä kaivosyhtiöt velvoitteistaan huolimatta siivoa jälkiään", Barla totesi.

Hänen mukaansa yksin hiilikaivoksista on viimeisen neljän vuoden aikana jäänyt työttömäksi 30 000 ihmistä Jarkhandin alueella. "Konetta käyttämään tarvitaan vain yksi ihminen, eikä työpaikkoja näin synny." "


Koska tämäkin aivopieru on tuotettu kehitysyhteistyömäärärahoilla, niin en oikeastaan kannata kehitysavun nostoa 0,7 prosenttiin bruttokansantuotteesta. Mielummin toivoisin, että ihmiset antaisivat omista rahoistaan suoraan haluamalleen hyväntekeväisyydelle, eivätkä olisi kaluamassa verotuksen kautta toisten taskuja.

Huh huh. Käsittämätön ääliö tuo. Toivottavasti Suomesta ei mene yhtään kehitysapua maille joilla on varaa omiin ydinohjelmiin. Pelkäänpä kyllä, että menee.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jutussa haastateltu ihminen on eittämättä ääliö, mutta en usko että Kepassakaan kannatetaan tuollaisia ajatuksia, uutisissa yritetään vaan tuoda esiin erilaisia maailmalla liikkuvia ajatuksia- joista osa on pieruisia ja osa vähemmän pieruisia.

Pekka Eskimo kirjoitti...

No jutussa haastatellun ihmisen lennättämiseen tänne Suomeen on käytetty kehitysapurahoja.

Tietynlaista legitimiteettiään kepa ja siemenpuu-säätiö tälle ääliölle antavat. Tuollaisen henkilön kutsuminen sosiaalifoorumiin ei todellakaan paranna minun luottamustani rahojen käyttöön. Jos sitten foorumin lopputuleman mukaan ruvetaan rahoja jakelemaan.

En myöskään pidä tarpeellisena jaella kehitysapua Intian ja Kiinan kaltaisille sotilaallisille suurvalloille, joissa on valtavasti suomalaisia rikkaampia ihmisiä. Siis valtion tasolta ei ole järkevää. Haluamiaan Intialaisia kohteita yksityinen henkilö voi mielekkäästi tukea, mutta ei valtion budjetista Intian tai Kiinan sosiaaliturvaan.