tiistai 6. helmikuuta 2007

ketä en ainakaan äänestä

Vaalit lähestyvät. Se on hauskaa. On koko ajan kommentoitavaa ja kinasteltavaa.

Koska ehdokkaita on niin paljon täytyy heitä eliminoida kaikin mahdollisin perustein. äänestän Oulun vaalipiirissä.

Keskustan Riikka Moilanen-Savolaista (vai onko se Moilasta-Savolaista) en voi äänestää, koska hänellä on absurdi sukunimi. En yleensäkään ymmärrä kaksoissukunimiä mutta en varsinkaan tätä, jossa kumpikaan sukunimi ei yksinään ole säilyttämisen arvoinen. Jos haluaa pitää oman nimensä niin pitää sen. Jos haluaa ottaa puolisonsa nimen niin ottaa sen, mutta molempia ei voi saada jos haluaa pitää uskottavuutensa.

KD:n Elisabet Elfving sai hyvät asemat kun tein vaalikoneen, mutta se tuntui johtuvan siitä että Elfving ampui mtv3:n vaalikoneessa kaikki vastaukset ydinkeskustaan. Ainoa vahva mielipide oli alkoholiveron nosto. Erityisesti ihmetytti, ettei Elfving ollut kovin selvästi sitä mieltä että KD:n pitäisi olla tulevassa hallituksessa. Pitäisi olla edes hieman yritystä.

Tämä nyt tällä kertaa. Mustamaalauskampanjaa jatkan myöhemmin.

7 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Kirjoittaisit useammin, tämä on vähän niin kuin myyräpeli: aina kun se nostaa päätään, lyödään nuijalla päähän...

Sinulla on paljon perustelemattomia mielipiteitä, joten niitä on kiva pöllyyttää. Niin kuin tuo nimijuttukin, oman nimen pitäminen ei ollut laillista ennen vuotta 1986, joten ennen sitä naiset, jotka halusivat pitää oman nimensä joutuivat ottamaan yhdistelmäsukunimen. Voihan oma nimi olla rakas, vaikka se olisi tavallinen.

No kiitos nimilaista, minun sukuisia on enää 25 :( ja ainoa samanniminen miespuolinen serkku saikin tyttären.

Pekka Eskimo kirjoitti...

Kivahan se on tietaa tamakin, etten turhaan tuomitse aikoja sitten naimisiin menneita. Moilanen-Savolaista tieto ei pelasta. se on 36-vuotias.

älä pöllytä. en minä kestä semmoista. myyräpeli eikö ole jonkun vuoden vuoden lautapeli, jossa myyrät etsiytyvät istumaan reikiin pelilaudalla. voihan se olla muutakin ja voin muistaa väärinkin.

älä pöllytä. en minä kestä semmoista. myyräpeli eikö ole jonkun vuoden vuoden lautapeli, jossa myyrät etsiytyvät istumaan reikiin pelilaudalla. voihan se olla muutakin ja voin muistaa väärinkin.

vähässä on teidän sukuiset. Oma väestöotantani antaisi väärän kuvan

Annikki kirjoitti...

Siksipä lisäsin tuon "oma nimi voi olla rakas, vaikka olisi tavallinen", en jätä helposti aukkoja. Tuli nääs mieleen, että jotkut sitä harrastaa Virtanen-Miettinen -nimiä vieläkin.

Myyräpeli on se amerikkalainen pelihallipeli, jossa mekaaniset muovimyyrät pomppaa rei'istä ylös satunnaisesti ja niitä lyödään nuijalla takaisin alas ja osumista saa pisteitä. En ole täällä nähnyt missään, mutta teeveestä tuttu allegoria kuitenki.

Tämä myyräpeli ei kuitenkaan kumoa muiden myyräpelien olemassaoloa.

Arvon nuorta herraa varten on pehmustettu nuija, joka pysyy asialinjalla.

Pekka Eskimo kirjoitti...

oma nimi voi olla rakas vaikka tavallinen ja tosiaan ärsyttää opetella uusi allekirjoitus ja vaihtaa passit ja ajokortit plus muut.

mutta moilanen-savolainen ei ole kenenkään oma nimi vaan nykyisen nimilain aikana keksitty hirveä kehitelmä, joka ei ääntäni tule saamaan, josko olisi saanut moilasenakaan. nyt ei tarvitse edes perehtyä kun on tuo nimi. pitääköhän kaksoisnimienkin vaihtaa silti passit ja paperit, luulisin että täytyy.

Saara kirjoitti...

Oletko Pekka muuten ajatellut tilannetta, jossa vaimo haluaa pitää oman sukunimensä, mutta mies toivoo myös oman sukunimensä näkyvän vaimonsa nimessä. Ihmiset taipuvat usein kompromisseihin toistensa takia. Siitä kai avioliitossakin on kyse.

Pekka Eskimo kirjoitti...

saara: no mielestäni moinen kompromissi on susi, koska nainen ei saa pitää omaa sukunimeään eikä miehen nimi tule naiselle vaan syntyy muotopuoli nimihirviö. tilanteessa neuvoni on että jommankumman on joustettava. parempi että toinen voittaa kuin että molemmat häviää:)

Saara kirjoitti...

Heh, ehkei se voitto aina ole tärkein vaan reilu kilpailu :)