keskiviikko 28. helmikuuta 2007

Hanna Virtanen ja tilastotiede

hulvaton mielipidekirjoitus hesarissa tänään. Hanna Virtanen on tuohtunut kun homomiehiä ei hyväksytä verenluovuttajiksi. Hän väittää että SPR tekee virheen tilastojen tulkinnassa kun arvelee HIV:n olevan yleisempää homomiesten keskuudessa:

"Kansanterveyslaitoksen (KTL) tilastojen mukaan vuosien 1980–2007 hiv-infektioista on 32 prosenttia tarttunut homoseksissä (jota ei ole erikseen eritelty miesten tai naisten väliseen seksiin) ja 37 prosenttia heteroseksissä. Onko SPR:llä omat tilastot tai ylivertainen kyky tulkita virallisia tilastoja voidakseen päätyä väitteeseen kymmenkertaisesta tartuntojen määrästä miesten välisessä seksissä?"

hyvä meininki Hanna. Tämän epäoikeudenmukaisuuden takia hän itse boikotoi verenluovutusta eli rankaisee vakavasti sairaita. Verenluovutus on perusoikeus. SPR:n on oikeudenmukaisuuden nimissä otettava homomiehiltä verta vaikkei sitä voisi käyttääkään.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Homoseksiä harrastetaan absoluuttisesti huomattavasti vähemmän kuin heteroseksiä. Ehkä Hannan mielestä sen ymmärtäminen vaatii ylivertaisia kykyjä!

Pekka Eskimo kirjoitti...

Hannaan verrattuna SPR:llä todella on ylivertaisia kykyjä tulkita tilastoja.

Annikki kirjoitti...

noh noh, kaikkihan tietää, että prosenttilasku oli tosi vaikeeta siellä koulussa :P

Pekka Eskimo kirjoitti...

Ajattelu sattuu aivoihin