lauantai 13. lokakuuta 2007

Tuulikki Ukkola tasa-arvosta vuonna 1993

kirjassaan valittajien valtakunta Ukkola kirjoittaa

Vaikka yhteiskunnassa on epätasa-arvoa, ei se suinkaan kulminoidu miesten ja naisten välisen tasa-arvoon. Ihmisten välillä on epätasa-arvoa, naisten kesken, miesten kesken, vähemmistöjen välillä.

Ukkolan mielestä " On itsestään selvää, että naiset ovat yhtä hyviä kuin miehet, elleivät sitten ole peräti parempia."

silti hän vastustaa tasa-arvovaltuutetun virkaa:

"Erityistä valtuutettua ei tarvita, niin kuin ei tarvita muitakaan valtuutettuja ja organisaatioita, joita hyvinä aikoina luotiin holhoamaan ja valvomaan ihmisiä.

Toki tasa-arvovaltuutetulla on työtä. kyllähän suomalaiset osaavat valittaa, kun heitä kädestä pitäen neuvotaan. He valittavat vaikei valituksen aihetta olisikaan."


Ajan mainoskeskustelusta hän kirjoittaa:
" En oikein ymmärrä, miksi nainen mainoksissa edustaa yhteiskunnan suurinta pahuutta, joka on kitkettävä juuriltaan. Miksi naista loukkaa, jos kauniin naisen kropalla mainostetaan autoa?"

Sukupuolisen häirinnän kieltämistä Ukkola vastustaa ja lainaa Sulo Aittoniemen hauskoja, mutta ajankohtaisia kysymyksiä häirinnästä

Tasa-arvolakia koskevan selonteon eduskuntakeskustelussa jäi epäselväksi eräitä asioita, jotka koskivat selonteon sisältöä ja tarkoitusta. Osin tämä johtui ujoudesta kysyä, koska keskustelussa oli etupäässä naiskansanedustajia. Kun kuitenkin mieskansanedustajan tulisi elää kristillisyydessä ja hyvin tapojen mukaan, asiaan pitäisi saada selvitystä: Millaisia Hallituksen mielestä ovat sukupuolisesti vihjailevat eleet ja erityisesti ilmeet sekä kaksimieliset vitsit ja vartaloa sekä pukeutumista koskevat huomautukset, ja miten ennakkoon selvitetään niiden ei-toivottavuus ja niiden kohteena olevan vastentahtoisuus.

Aittoniemi on populisti, mutta populisteja tarvitaan.

jatkan vielä...

Ei kommentteja: