maanantai 19. maaliskuuta 2007

eskimon eduskuntavaalit

Suomen kansa sai varmaan hiukan paremman eduskunnan kuin ansaitsi Kokoomuksella kun kävi tuuri viimeisten paikkojen kanssa. Ja Niinistöä äänestivät ihmiset väärästä syystä oikein.

Juha Mietoa, Uusipaavalniemeä ja Tabermannia äänestettiin kovasti. Ei että julkisuus tekisi tyhmäksi mutta vääristä syistä monet äänestävät. Julkkiksella on herkemmin luonnehäiriö kuin perusjannulla. Julkkuus urheilun tai taiteenkin kautta yleensä kumpuaa onnistuneesta pätemisen tarpeesta.

Ylen vaali-ihmisten avoin pettymys demarien menestykseen harmittaa. Ilmi tuli että porvarihallitus oli heidän mielestään väärinäänestetty. Ainoa valonpilkahdus oli Borgin mukaan naisten määrän kasvaminen: porvarihallitus ja persujen kannatuksen tuplaantuminenhan kun ovat objektiiivisen median mukaan synkkyyksiä kurjia. Naisten määrä on yhä hitusen pienempi kuin miesten, mutta alle neljäkymppisistä edustajista enemmistö taitaa olla naisten. eli naisten on tulevaisuus.

Rahkosen ja Backmanin tippumiset toivat iloa. Samoin Liberaalin Tuulikki Ukkolan läpipääsy. Soininvaara oli parempi kuin Cronberg, mutta kyllä Sinnemäki olisi pahempi kuin Cronberg. Ja sitä paitsi Cronbergin tippuminen johtuu epäreiluista vaalipiireistä jotka tulisi pikimmaaiten korjata. Oikeudenmukaista oli myös Maija ”muuntokoulutus” Raskin jättäminen eduskunnasta, vaikka vankeusrangaistus olisi Raskin paskasta parempi tuomio.

Pirkanmaalla taitaa olla huonoin äänestäjäkunta kun sisään pääsevät Marko Asell, Veltto Virtanen, Mikko Alatalo ja Pertti Salovaara. Toisaalta sieltä sisään menivät jyrkät kokoomuslaiset kuten vittumainen mutta oikeassa oleva Sasi ja Kataisen aivot Jaskari.

Pohjois-Savossa ei kyllä mene yhtään paremmin kun valituksi kerta toisensa jälkeen tulee luokattomien mielipidekirjoitusten mestari Tuula Väätäinen. Lapin jalasmökki Väyrysen paluu on hauska yllätys, vaikka eiköhän perussuomalaiset olisi ollut Paavolle sopivampi puolue. Tai vihreät koska Väyrysläinen työministeriön virkamiehen suusta olen ensi kertaa perustulosta (kansalaispalkan nimellä tosin) kuullut.

2 kommenttia:

Annikki kirjoitti...

Eläs nyt, Tuula Väätäiseltä tulee joka vuosi meille eduskunnasta postikortti... ja siinäpä se sitten olikin. Isä on niin harras demari, mutta minä ja äiti loikattiin uuteen junaan.

Tuleepahan se postikortti tänäkin vuonna.

Pekka Eskimo kirjoitti...

no jos postikortti kerran. mutta ihan hyvin etta kolme kansanedustajaa niin pienelta paikkakunnalta, joka oli jonkun imagovertailunkin voittanut.

eipa tuo Katainenkaan kummoinen tyyppi ole tosin. kaikki kunna vaalivoitosta silti.