torstai 18. lokakuuta 2007

blogi-linkkejä

Lisäsin aamupuhteena tuonne sivupalkkiin muutaman blogin, joita tulee seurattua tai pitäisi tulla seurattua. Pääasiassa poimin nuo blogilistan omien suosikkien ensimmäiseltä sivulta, että oleellisiakin saattoi jäädä pois.

Jos joku loukkaantuu siitä, että linkitän heidän sivuilleen niin ottakaa yhteyttä.

pakina bussikuskista on asiaton ja ihmisryhmää loukkaava

Virta kirjoitti asiakaspalvelun ammattilaisesta nimeltä Ahmed.

Nyt hän väittää, että asiasta on tehty ilmoitus ylläpidolle (helsingin yliopisto?) "asiattomana ja ihmisryhmää loukkaavana", jonka takia blogi on poistettu Helsingin yliopiston blogihakemistosta, ja hän on kehotettu vaihtamaan blogialustaa provosoivan tyylin vuoksi.

Tämän johdosta Virta on vaihtanut asiakaspalvelun ammattilaisen nimen Ariksi Ahmedin sijasta.

Jos koko juttu on totta niin kovin rajatut on ajattelun rajat yliopistoissa. Ainakaan sananvapauden linnakkeiksi niistä ei ole. Edes harmittomat pakinat eivät mahdu yliopiston palvelimelle, jos niissä esiintyy Ahmed, jota ei kuvata yksinomaan positiivisessa valossa.

Ehkäpä koko juttu on vain blogistin omalaatuista huumoria ja kannanotto islam/sananvapaus-hysteriaan.

keskiviikko 17. lokakuuta 2007

Paksuna

En mennytkään vielä sairaalaan. Tai kävin, mutta tänään oli vasta arviointikäynti ja varsinainen jakso alkanee huomenna.

Sen sijaan kävin katsomassa "Paksuna" (Knocked Up). Se oli harvoin ääneennaurattavan hauska, mutta jatkuvasti kutkuttavasti havainnoiva. Kyseessähän on romanttinen komedia lapsen saamisesta, mutta miehille. Voi olla, että elokuvan kuvaus ja aihepiiri vetää katsomoihin paljon enemmän naisia kuin miehiä, mutta näkökulma on selkeästi miehinen. Uskon, että monia naisia jopa loukkaa se kuinka se läski kikkarapää saa sen Grayn anatomian Izzien. Minunlaiselleni pyylevälle herrasmiehelle asetelma on kuitenkin toivoa antava.

Myös tilanne on ideaalinen. Miespäähenkilö ensinnäkin pääsee aivan liian hyvännäköisen naisen kanssa sänkyyn ja sen lisäksi onnistuu tekemään tämän raskaaksi. Pääsee siis isäksi ja vakavaan ihmissuhteeseen täydellisen naisen kanssa noin vain. Normaalisti se vie pitkän lämmittelyn, että pääsee ihmissuhteisiin ja useita vuosia ennenkuin voi alkaa puhuakaan lastensaamisesta tuommoisten itsetietoisten urakaunottarien kanssa. Fantasiaahan se on, mutta nannaa se on fantasiakin.

Lopputulemana elokuvasta oli kuitenkin, että tulin hyvälle tuulelle ja sain uskoa siihen, että elämä voi olla hyvää minullekin. En odota, että tekisin lähiaikoina lapsia mallikaunottarien kanssa, mutta antoi uskoa, että hyvät asiat on mahdollisia tällaisille patalaiskoille sohvankuluttajille, joiden ylioppilaspuku ei enää mahdu päälle. Ei ettenkö aikoisi laihduttaa, koska ylimääräisen painon kantaminen on raskasta kirjaimellisesti ja kuvaannollisesti.

Sisareni äitiytyneet kaverit, eivät olleet pitäneet elokuvasta. Mutta uskon, että se johtuu siitä, että heidän äitiytensä ja naiseutensa tekee heistä huumorintajuttomia tämän elokuvan suhteen. Tämä oli pehmomiesten elokuva. Tällaisia kaivataan lisää.

Peep show

Lähden sairaalaan tänään. Saa nähdä minkälaiseksi venyy se reissu.

Ensi sunnuntaina alkaa Peep Show:n toinen tuotantokausi Subtv:ltä. Omasta mielestäni se on parempi komediasarja kuin Office.

Sarjassa on muunmuassa herkullinen YTM-ATM vastakkainasettelu.(jos sellaisista asioista on kiinnostunut) Mark (ATM) ja Jeff (YTM) ovat kiinnostuneet samasta naisesta. Jeff on vetänyt pidemmän korren lähentelemällä häpeämättömästi. Mark yrittää vielä päästä Sophien suosioon esittämällä kaveria. Jotta Jeff ei olisi mustasukkainen Mark kertoo olevansa homo ja siksi on OK että hän ja Sophie viettävät aikaa yhdessä.
Tähän Jeff:
"Gay or not, there's no threat from you pal. You could have your dick in her, but still wouldn't have the balls to fuck"

tässä lauseessa kuvastuu ideaalisesti ATM:n huonon naisonneen ydin.

lauantai 13. lokakuuta 2007

Tuulikki Ukkola tasa-arvosta vuonna 1993

kirjassaan valittajien valtakunta Ukkola kirjoittaa

Vaikka yhteiskunnassa on epätasa-arvoa, ei se suinkaan kulminoidu miesten ja naisten välisen tasa-arvoon. Ihmisten välillä on epätasa-arvoa, naisten kesken, miesten kesken, vähemmistöjen välillä.

Ukkolan mielestä " On itsestään selvää, että naiset ovat yhtä hyviä kuin miehet, elleivät sitten ole peräti parempia."

silti hän vastustaa tasa-arvovaltuutetun virkaa:

"Erityistä valtuutettua ei tarvita, niin kuin ei tarvita muitakaan valtuutettuja ja organisaatioita, joita hyvinä aikoina luotiin holhoamaan ja valvomaan ihmisiä.

Toki tasa-arvovaltuutetulla on työtä. kyllähän suomalaiset osaavat valittaa, kun heitä kädestä pitäen neuvotaan. He valittavat vaikei valituksen aihetta olisikaan."


Ajan mainoskeskustelusta hän kirjoittaa:
" En oikein ymmärrä, miksi nainen mainoksissa edustaa yhteiskunnan suurinta pahuutta, joka on kitkettävä juuriltaan. Miksi naista loukkaa, jos kauniin naisen kropalla mainostetaan autoa?"

Sukupuolisen häirinnän kieltämistä Ukkola vastustaa ja lainaa Sulo Aittoniemen hauskoja, mutta ajankohtaisia kysymyksiä häirinnästä

Tasa-arvolakia koskevan selonteon eduskuntakeskustelussa jäi epäselväksi eräitä asioita, jotka koskivat selonteon sisältöä ja tarkoitusta. Osin tämä johtui ujoudesta kysyä, koska keskustelussa oli etupäässä naiskansanedustajia. Kun kuitenkin mieskansanedustajan tulisi elää kristillisyydessä ja hyvin tapojen mukaan, asiaan pitäisi saada selvitystä: Millaisia Hallituksen mielestä ovat sukupuolisesti vihjailevat eleet ja erityisesti ilmeet sekä kaksimieliset vitsit ja vartaloa sekä pukeutumista koskevat huomautukset, ja miten ennakkoon selvitetään niiden ei-toivottavuus ja niiden kohteena olevan vastentahtoisuus.

Aittoniemi on populisti, mutta populisteja tarvitaan.

jatkan vielä...

perjantai 12. lokakuuta 2007

Max Jakobson Ruotsin maahanmuutosta ja verotuksesta

Lisää Max Jakobsonin tilinpäätöstä:

Ruotsin ongelmana oli julkisen sektorin kasvu, joka yhä vain jatkui talouskriisistä riippumatta. --- Menoja kasvattivat vuodesta toiseen väestön ikääntyminen, terveyspalvelujen kallistuminen ja maahanmuuttajien määrän lisääntyminen. Seurauksena oli, että veroja oli yhä nostettava.

-Tilinpäätös, s. 234

Jakobsonin arvion mukaan maahanmuuttajat eivät suinkaan ratkaisseet väestön ikääntymisen tuomia ongelmia, vaan lisäsivät niitä. Silti Suomessa nykyään halutaan uskoa, että terveyspalvelujen kallistuminen (ja työvoimapula) ja eläkepommi voitaisiin ratkaista maahanmuuttajien määrän radikaalilla lisäämisellä. Monet jopa vetoavat Ruotsin esimerkkiin halutessaan lisätä maahanmuuttoa moninkertaiseksi. Minä olen epäileväinen. (ja aion poimia kaikki lainaukset, jotka tukevat minun näkökantaani, olkoot vaikka kuin asiayhteydestä irrotettuja.)

Teknisen kehityksen myötä henkilötyövoiman tarve koko ajan vähenee, ja uskon sen vähenevän nopeammin kuin työväestö pienenee. Työvoimapula kannattaa siis korvata ennemminkin koneellisesti kuin suurilla väestön siirroilla.

keskiviikko 10. lokakuuta 2007

benrope kirjoittaa hoitajien palkoista ja korotusvaatimuksista.

"...kokonaispalkaksi korotusten jälkeen tulisi lähes 3200 euroa kuussa, siis noin 700 euroa enemmän kuin nyt."

kirjoittamis-aforismeja (ei minun keksimiä)

Aina kun olet käyttänyt mielestäsi erityisen taitavaa sanontaa, pyyhi se pois.

Sanontojen hiominen on rimpuilun muoto.


Minä en jaksa keskittyä kirjoittamiseeni sen vertaa, että hioisin sanontoja. Saati sitten poistaisin mitään minkä olen saanut kirjoitettua.

tiistai 9. lokakuuta 2007

elämänmuutoshaaveet.

Kuvittelen vaikeuksien johtuvan paikkakunnasta. Pakohaaveet elää taas. Mikä maa tällä kertaa. Muutan hiustyyliä, ostan uudet silmälasit ja pukeudun tekoviiksiin. Alan käyttää toista etunimeäni ja äidin tyttönimeä. Kun yhdistän nämä muutokset paikkakunnan, opiskelualan ja pukeutumistyylin vaihdoksiin niin pystyn välittömästi muuttamaan myös persoonallisuuteni ja elämäntapani.

Viiksekkäänä Markus Valimona olen sosiaalinen ja ahkera. Vietän vapaa-aikaani hengaillen uusien ulkomaalaisten kavereideni kanssa ja pilatesta tahkoten.

Mikä maa, mikä yliopisto minut ottaa, mitä alaa lukemaan?

Sota ei uhkaa enää koskaan


Ei ole tullut luettua juuri lainkaan, mutta heti kun kirjaan tarttuu niin silmiin osuu jotain jakamisen arvoista niille, jotka, kuten minä vielä tänä aamuna, eivät ole sitä aiemmin huomanneet.

Seuraa ote Max Jakobsonin kirjasta Väkivallan vuodet

"Ryti maksoi velkoja niin fanaattisesti, että Suomi oli vuonna 1939 käytännöllisesti katsoen velaton: nettovelka oli enää yksi prosentti bruttokansantuotteesta. Olisiko ollut viisaampaa ottaa lainaa ja varustautua taloudellisesti ja sotilaallisesti paremmin sodan varalta? Sodanaikainen ulkomainen inflaatio oisi syönyt velat lähes olemattomiin. Tähän Urho Kekkonen on vastannut:
'Meidän päivinämme on ehkä vaikea tajuta, miten syvälle oli juurtunut 20-30-luvulla se käsitys, että maailma ei enää suistuisi uuteen suursotaan. Ajateltiin, että ensimmäisen maailmansodan hirvittävät kokemukset ja seuraamukset pysyisivat muistissa ja että yleinen sotaa vastustava mielipide takaisi rauhan jatkuvuuden.'
"



Nykyään ei taas haluta sen enempää varautua taloudellisiin kuin sotilaallisinkaan uhkiin. Velkoja ei haluta maksaa vaan kerätä lisää jokavuotisia kuluja runsailla palkankorotuksilla kaikille.


30-luku tuntuu olleen ihanaa liberalistista aikaa:

"Vuonna 1931 asetettu valtionmenojen supistamislautakunta, jonka puheenjohtajana toimi Kansallis-Osake-Pankin pääjohtaja Paasikivi, korosti mietinnössään, että valtion roolin vahvistuminen taloudessa oli johtanut 'sen käsityksen leviämiseen laajoihin kansallispiireihin, että valtion velvollisuutena on auttaa joka paikassa, suorittaa mitä erilaisimpia edistämistoimenpiteitä ja kantaa niistä johtuvia kustannuksia. Vetoaminen valtioon on tullut niin yleiseksi että vain harvat yrittävät omalla toiminnallaan ilman julkisen yhdyskunnan apua edistää hyödylliseksi katsomaansa asiaa...' Siksi oli lautakunnan mielestä 'lamakaudesta riippumatta käynyt tarpeelliseksi ryhtyä valtiontalouden perusteita tarkastamaan valtion budjettiin joutuneiden epäterveiden kasvannaisten poistamiseksi ja valtion menojen supistamiseksi'."

Voi kunpa vielä nykyään kuulisi tuollaisia sulosointuja.

maanantai 8. lokakuuta 2007

Nollapistettä Extralla

Yle-Extran musiikki-tvssa nähdään tänään klo:21.00 Absoluuttisen Nollapisteen uusi musiikkivideo ja yhtyeen haastattelu. Kappale on hämmentävä, mutta loistava. Musiikkivideolta en odota paljoa, koska Nollapisteen edellinen oli niin kehno (kannattaa silti kuunnella, koska biisi on kelvollinen). Levy iiris julkaistaa 17.10.2007

Absoluuttinen Nollapiste on minun suosikkiyhtyeitä, ja ainoa jonka fanipaidan olen koskaan ostanut. Ainoa jonka livekeikoille olen valmis menemään. En ole livemusiikin ystävä. Levyt kuulostaa liian paljon paremmalta.

lisäys: hyvältä näytti video. Ei loistavalta, mutta biisi on niin hyvä.

2. lisäys: bändin myspacella voi kuunnella tuota uutta singleä Lumous, menit sitten haihtumaan

Lukujen väärinkäyttö

Elämä on sillä tavalla kriisiytynyt, ettei ole tullut kirjoiteltua.

Nyt laitan vain linkkiä hyvään kirjoitukseen:

Iltalehden Isokallio kirjoittaa lukujen väärinkäytöstä Miljardi ja Biljardi