sunnuntai 26. elokuuta 2007

Kadunvaltaus on väkivaltaa

HS:Kadunvaltaajat ottivat haltuun osan Pohjoisesplanadia

Poliisi ei tee velvollisuuttaan, kun se antaa pienen aktivistijoukon väkivaltaisesti estää liikenteen kulun Pohjoisesplanadilla. Toivoisin, että helsinkiläiset autoilijat osallistuisivat kansalaisvaikuttamiseen järjestämällä vastamielenosoitukseen Lontoon pörssimeklarien tyyliin

Asiaan liittyen Steve Dutch kirjoittaa kirjoituksessa "The Problem With Pacifism"

"What is Non-Violence?
(...) Goading your opposition beyond endurance to the point where they respond violently is non-violence only in the most hypocritical, specious sense.
So is obstructing the activities of others so much that they must resort to force to end the obstruction. The sit-ins of the 1960's were not non-violent in any meaningful sense"


Tässä ei ole kyse siitä, että mitä mieltä on yksityisautoilusta, Helsingin keskustan liikennejärjestelyistä tai vapaan kaupunkitilan (kävelykatujen?) oikeasta määrästä. Kadun valtaaminen oman käden oikeudella ei ole millään moraali/ympäristö-jargonilla puolustettavissa. Poliisin ei pitäisi suhtautua asiaan yhtään sallivammin kuin se suhtautuu autoilijaporukkaan, joka päättää ottaa haltuun kävelykadun autoilun vapauden nimissä.

Toivon, että asia on niin selvä kaikille, että tämän lukeminen oli tylsää ajanhukkaa, eikä herättänyt uusia ajatuksia tai argumentoinnin tarvetta. Epäilen silti. Ja paheksun Helsingin poliisia, joka suojelee laittomuuta.

Epäonnistunut kadunvaltaus

MTV3: Tiellä maannut mies kuoli Suomenniemellä

keskiviikko 15. elokuuta 2007

Lily Allenin tatuoinnit

Lily Allenilla on Homer Simpson tatuointi. The sun kommentoi: "What was LILY ALLEN thinking when she had a Homer Simpson tattoo on her wrist? "

Niin. Kummastelemme tätä, kun kuvassa Homer Simpsonin viereen on söpösti tatuoitu hakaristin veikeä pikkuveli.

Mutta on se Lily Allen ihana. Kumpa tulisi uusi levy. Siis oikeasti on ihana. Annan anteeksi sen typerän tatuoinnit ja tyhmät sanoitukset.

Ja muuten. Tänään ykkösen uutisissa oli joku ruotsalainen Jenny, joka oli alle kolmekymppisenä neljättä vuotta sairaslomalla työuupumuksen takia. Oli tuohtunut kun kukaan ei ollut maksanut hälle kuntoutusta, ja nyt porvarihallitus aikoo lopettaa sairauslomankin. Mitäs sitten tekee. Joutuu menemään sossun luukulle. Kyllä porvarihallitus on ilkeä ja paha.