maanantai 30. huhtikuuta 2007

elämäntaitokurssi

Suorittelen puhelinneuvojan ohjeesta Nyyti ry:n elämäntaitokurssia itseopiskeluna. Piti aloittaa jo ennen, mutta elämänhallinta petti viime päiviksi siten, etten kyennyt.

Tänään aamulla mieliala oli 4, päivällä 6 ja illalla 5: total 15 points.

Nyt illalla kirjaan kolme mukavaa hetkeä, jotka olen päivän aikana huomannut:

-kun kuulin, että kummityttö on ensimmäistä kertaa noussut seisomaan tuettuna.

-kun kuulin, että pikkusisko on saanut kunnian pitää yhdeksäsluokkalaisen puheen ylä-asteen kevätjuhlassa

--kun kuulin realplayeristani Travisin kappaleen mid-life krysis

muita mukavia hetkiä oli kun kuuntelin laulua rakkausplaneetta erotica ja katselin pulujen niskojen nokkelemista. Mukavaa oli myös lukea, että Matti Vanhanen tuomitsi Venäläisen valtuuskunnan vaatimukset Viron hallituksen erosta.

Muuten nyt ei ole ollut erityisen hyvä päivä, mutta parempi ehken kuin eilinen. Vappu on ylisurkea. Joskus oli mukavia, kun oli ystäviä ja yhteisvappu. Ne päivät on menneet.

elämäntaitokurssin kellotaulua en osaa käyttää, koska päivärytmin yleistyksiin minusta ei ole. Tämähän on vain elämäntaitokurssin ensimmäinen viikko, muita en ole vielä edes lukenut, mutta kaikki aikanaan.

Ehkä en oikeastaan usko elämäntaitokurssiin, mutta yritän nyt, kun neuvoja neuvoi ja pidän siitä neuvojasta. Puhelinpsykologi onnistui paljon paremmin heruttamaan minusta itkut ja tunnot, kuin face-to-face psykiatri. perjantaina olin yhteydessä molempiin. Itkin silloin kahdesti, sen jälkeen en ole itkenyt, mutta melkein, kun luin Moskatin sukua, ja Abram sai sydänkohtauksen ja Masha yritti itsemurhaa puoliksi vahingossa. Ja luulen, että Asa Heshel tulee pettämään Hadassahia. Siitä oli viitteitä tänään lukemassani. Niin surkeat on Singerin henkilöiden kohtalot, ja niin yksinäisiä he kaikki ovat, mutta silti elämä aina jatkuu.

Venäjä-tuohtumusta

Jatkan tuohtumustani Venäjän reaktiosta pronssisotilas-patsaan siirtoon:

Kuinka joku voi olla repimättä pelihousujaan, kun rakas rajanaapuri vaatii(!) Viron pääministerin eroa, koska Viro on siirtänyt Neuvostoliittolaisten sotilaiden kunniaksi pystytetyn patsaan sotilashautausmaalle. Venäjä joka kieltää länsimaita puuttumasta Venäjän sisäisiin asioihin, Venäjä joka kieltää kansalaisjärjestöjen ulkomaalaisen rahoituksen, Venäjä joka kieltää ulkomaalaisilta oikeuden myydä toreilla, vaatii, että Viron demokraattisesti valitun hallituksen on erottava, koska se on pannut täytäntöön lain, joka on demokraattisesti hyväksytty. Tämä siis Venäjältä, joka ei arkaile omien neuvosomuistomerkkiensä tuhoamista, jos ne sattuvat rakennushankkeen tielle.

Kuka voi olla vetämättä hernettä nenäänsä kun objektiivisuudellaan hekumoiva BBC alkaa toistella venäläisten tiedotusvälineiden kiihotushuhua, että joku olisi venäläinen "aktivisti" kuollut poliisin huostassa.

Kuka voi olla vihaamatta Gerhard Schröderiä, joka moittii Viroa, kun hän itse rikastuu Venäläis-Saksalaisen kaasuputkiyhtiön hallituksessa, yhtiön, jonka asioita hän poliittisena johtajana häpeilemättä ajoi.

Kuka voi olla vittuuntumatta Euroopan Unioniin, jolta ei heltiä minkäänlaista virallista tukea jäsenmaalleen, jota vieraan maan parlamentin jäsen uhkailee sodalla, jolle vieraan maan parlamentin ylähuone on ehdottanut diplomaattisten suhteiden katkaisua, jota kohtaan vieraan maan ulkoministeri suosittaa osto-boikottia, jonka konsulaattia vieraan maan hallitsevan puolueen nuorisojärjestö piirittää poliisin katsellessa vierestä.

Kuka voi olla olematta huolissaan Venäjän kansasta, joista suurin osa tuohtuu, jos joku väittää, että Neuvostoliitto muka miehitti Baltian maat. Kuka voi olla olematta huolissaan venäläisistä, jotka uskovat päättäjiään ja tiedotusvälineitään ja kuvittelevat, että viro on fasistinen maa, jossa natsisminvastustajien muistomerkki tuhottiin, jotta sen tilalle pystytettäisiin Hitler-patsas.

Tässäpä muutama idea mielipidemittaajille:

kuinka suuri osa venäläisistä on sitä mieltä, että kaukasuslaisten pitäisi painua takaisin kaukasukselle?

kuinka suuri osa venäläisistä on sitä mieltä, että virolaisilla on oikeus olla sitä mieltä, että vironvenäläisten pitäisi painua takaisin venäjälle?

kuinka suuri osa suomalaisista kannattaa luovutetun Karjalan palauttamista takaisin Suomen yhteyteen?

Kuinka suuri osa venäläisistä kannattaa Baltian maiden palauttamista takaisin Venäjän yhteyteen?

Kuinka suuri osa Venäläisistä on sitä mieltä, että neuvostoliitto miehitti Baltian maat?

Kuinka Suuri osa Venäläisistä tietää, että vuonna 1939 Neuvosto-Venäjä hyökkäsi valloittaakseen Suomen?

Uskoisin, että näistä kysymyksistä saisi revittyä kohuttuja kyselytutkimuksia ja jymyotsikoita.

eräänlaista magnetismia

Viisaus romaanista:

"...miehen tahto ratkaisee aina. Jos mies tekee päätöksensä, nainen sallii, että asia toteutuu. Se oli eräänlaista magnetismia."

Minä rakastan Isaac B. Singerin henkilöitä. Heille ei inhimilliset mietteet ole vieraita. Äskeinen Moskatin suvusta. Se on Abramin kokemuksen rinta-äänellä sanoma viisaus naistenmetsästyksestä.

Uskon häntä täysin. Miehen täytyy käyttäytyä, kuin olisi jumalan lahja naisille. Ja jos mies uskoo siihen itse lujasti ja käyttäytyy sen mukaisesti, niin monesti joku nainenkin suggeroituu ajattelemaan samoin.

Ainakin minä luulen, että minuun on ihastuttu useiten juuri silloin kun olen ollut vastenmielisessä egopuuskassa ja itsekorostuksen kunnailla. Merkityksellisten ihmissuhteiden luonti on sitten asia erikseen.

perjantai 27. huhtikuuta 2007

Venäjä on kyllä paska maa.

Lisään vielä, että Euroopan Neuvosto ja historioitsija Martti Turtola ovat myöskin paskoja, koska eivät ymmärrä, ettei tässä ole kysymys muusta kuin Venäjän paskuudesta.

Euroopan Unionikin tuntuu olevan kovin solidaarinen ja on puolustamassa Venäjän uhkailun kohteeksi joutunutta pientä jäsenmaataan.

Ja Stefan Wallin julistautuu radikaaliksi feministiksi.

torstai 26. huhtikuuta 2007

Ottaudu uskoon, isyys varma!

Jos mies haluaa olla isä, niin kannattaa ryhtyä uskovaiseksi. Nuorena avioon, maa on täytettävä ja avioeroa ei katsota hyvällä. AT-miehet on unelmavävyjä, niille tädit naittaa kauniit nuorikot.

keskiviikko 25. huhtikuuta 2007

puhelinitku

Harrastin tänään puhelinitkua: 8,21 snt/puhelu + 22,9 snt/min
Itku tuli heti, kun ammattilainen kysyi, miksi soitan. Jälkeenpäin olo oli helpottunut ja raukea.

Nyt suunnittelen puhelinneuvojan ohjeen mukaisesti itkeväni jollekin ystävälle/kaverille. Jännittää. Itkeminen on niin intiimiä ja luottamuksellista. Sen henkilökohtaisuus pelottaa. Tärkeintä ei ole kyyneleet, vaan läheisyys ja hyväksytyksi tuleminen. Asiaan liittyy häpeäntunteita. Kun saisin ensimmäisen kerran itkettyä jollekulle, niin sitten ei enää tarvitsisi kulkea pää painuksissa. Tepastelisin polleana viikon.

Ammattilaisten luona olen käynyt jonkun verran itkemässä, mutta monesti en kykene, koska tarvitsemaani luottamusta ja läheisyyttä ei synny. Ja jotenkin siinä on jotain niin rumaa ja häpeällistä. Käteinen raha vaihtaa omistajaa, seuraava asiakas odottaa oven takana. Terapeutti ojentaa kleenexia: Älä kastele sohvaa. Ynisee sitten ammattimaista myötuntoaan: "hmm hmm, joo-o, anna tulla vaan."

Sitten kävin pyöräilemässä. Pysähdyin matkalla tussittamaan värityskirjaani. Tussit loppuu niin nopeaan. Pyörätie Kempeleestä Liminkaan päin on kimaltelevaisin koskaan näkemäni. Miksihän näin. Aurinko väritti naamani itkun punaiseksi.

Viime yön nukuin poikkeuksellisesti sängyssä. Ensin ahdistuin kovasti, mutta se meni ohi. Aamulla olin paremmalla tuulella kuin pitkään aikaan. Tuntuu, että ehkä tämä tästä. Niin on tuntunut aiemminkin. Tämän kerran ainutlaatuisuus on, että tunne ei ole vielä lakannut. Kyllä tämä tästä.

keskiviikko 18. huhtikuuta 2007

poliisi näytti asetta, nuoriso provosoitui riehuntaan ja tuhopolttoihin.

Syy Malmön mellakoihin on selvinnyt

HS: "Virka-aseen näyttö näyttää provosoineen kulmakunnan nuoria riehuntaan, jossa sittemmin poltettiin yksi kauppa, useita roskahuoneita ja kivitettiin poliisia ja palokuntaa."

Aika paksua analyysia. Poliisiauton näkeminen oli tietysti ensin provosoinut nuorison heittelemään kiviä sitä päin. Rikollisuuden suurin syy on poliisin näkyvä valvonta.

Tilanteesta video

tiistai 17. huhtikuuta 2007

penissensaatio internetistä!


Sähköjohtoon pissaaminen koitui Malikin peniksen kohtaloksi, mutta ei hätää Venäläiset lääkärit kasvattivat hänelle uuden kikkelin kyynärtaipeeseen. Elimen edut ovat kiistattomat : "He would probably be able to stand up and urinate instead of having to sit and do so."

Tämä kaikki epäilyttävältä Penis News sivustolta, joka oli Wikipedian Diphalliasta kertovan artikkelin lähteenä. Lähde ei mitenkään lisännyt artikkelin luotettavuutta. Ehkä olen viimeaikoina pyörinyt liikaa tämän aihealueen piirissä. Matalamielistä, mutta mielenkiintoista, niinkuin 4D-dokumentit ja enpä yhtään epäile, ettemmekö saisi joskus nähdä dokumentteja Malikista ja Diphalliasta.

Sivustolla mainostaja teki minulle äärimmäisen mielenkiintoisen ehdotuksen: "Masturbate like a Pro"
Ilmeisesti jotkut todella suhtautuvat ylpeydellä kättensä töihin. Seksuaalisuuteen liittyvissä epävarmuuksissa on selkeästi suuret markkinat. Ehkä opiskelen (tai julistaudun) seksologiksi ja medikalisoin aivan kaiken. Rikastun kuin tietokonekauppias kaikille koululaisille hankittavilla tietokoneilla.

R-vikaisuus muoti uus

Yleistyykö R-vika? En löydä asiasta yhtään tutkimusta, mutta tuntuu, että varhaisnuorison keskuudessa kurkkuärrä on niin yleinen ilmiö, ettei sen takia vaivauduta edes kiusaamaan.

Ärrä ei kuulunut konsonanttivalikoimiini seitsemään ensimmäiseen elinvuoteen. Itseasiassa kun opin puhumaan, en osannut lausua puolia kirjaimista. Pöllö oli povvo, paska oli pakka. Lopulta muut tulivat, mutta ärrä puuttui pitkään. Mutta siihen aikaan, vauraalla 80-luvulla, minut laitettiin puheterapiaan jossa tein kieliharjoituksia aina siihen asti, kunnes opin sanomaan pärinä-äänteen ensimmäisellä luokalla. Onneksi ennenkuin edistyimme aakkosissa R-kirjaimeen.

90-luvun puolivälissä syntynyt serkkupoikani sen sijaan puhuu yhä sujuvasti ilman ärrää, eikä ole puheterapiasta kuullutkaan.

Hypoteesini onkin, että 90-luvulla syntyneillä äännevirheet ovat yleisempiä, kuin 80-luvulla syntyneillä. Selittävä tekijä on laman myötä kuralle menneet kuntataloudet. Ensimmäisenä on karsittu puheterapiapalveluista.

Tai ehkä kansainvälistyvässä Suomessa on opittu hyväksymään vähemmän puhdasoppiset ärrät. Niin ja onhan Tarja Halonenkin. Maailma on muuttunut. Mutta ensimmäiset asiat, mitkä minä opin koulussa oli ettei tyttöjen kanssa saa leikkiä ja ettei "Tevve!" ole hyväksyttävä tervehdys.

P.S. Montako kieleniskua on oikeaoppisessa suomalaisessa ärrässä?

lauantai 14. huhtikuuta 2007

Ranskalaismiesten napahygienia ja kahden peniksen ongelma

Joskus viime vuosituhannella kuulin kiehtovan tilastotiedon ranskalaismiesten henkilökohtaisesta hygieniasta:
50% puhdistaa napansa nöyhtästä päivittäin
loput 50% ei koskaan

Vasta paljon myöhemmin ymmärsin mistä oli kyse.

---

Sen sijaan vasta tänään luin yllättävästä oppiriidasta:

"Klassisten muslimilainoppineiden mukaan miehen ympärileikkaus edellyttää esinahan poistamista mieluiten kokonaan. Jos miehellä on kaksi penistä, toisten mukaan kumpikin tulee ympärileikata, toisten mielestä ainoastaan virtsaamiseen käytettävä."

Tämä siis Sami A. Aldeeb Abu-Sahliehin mukaan

omakuva paintilla 5min (no ei se nyt niin tarkkaa ole)




Alcinoen blogista otin idean, joka on meemi. Minä en osaa meemipuhetta tai käyttäymissääntöjä, mutta olipa hauskaa piirrellä ja vielä itseään. Pöhöttyneisyysasteeni vaihtelee mielialan mukaan. Piirtämieni omakuvien vaihtelun perusteella voisi varmaan sanoa jotain perusteltua minäkuvani häiriöistä. Tietysti todellisen ravitsemustilani ärhäköiden vaihtelujen perusteella voisi varmaan sanoa jotain syvällistä elämänhallinnan ongelmistani.

Mukava saada vähän kuviakin tähän blogiin. Toivon todella, ettei kukaan tunnista.

perjantai 13. huhtikuuta 2007

merkintöjä elokuvista Idioluutio ja Little Miss Sunshine

Makuunissa oli Kärppien kotipelin kunniaksi ensi-illat 3€. Finaalipelin kunniaksi moni varmasti katseli sen aikana videoita.

Idioluutio oli hyvä leffa. Yksinkertainen ja toimiva komedia-asetelma: straight man vs. tyhmä tulevaisuus. Joukko hyvinkerrottuja rehellisen yksinkertaisi vitsejä. Ei mitään erityisen nerokasta mutta aina viihdyttävää.

Luke Wilson on aina ihana ja hyvä osoitus siitä, ettei elokuvassa tarvitse näytellä jos ei halua ja on komea leuka.

Movie lens suositteli valintojeni pohjalta minulle Little Miss Sunshinea. Sen katsominen sai minut pahalle tuulelle. Huumori perustui pääosin siihen, että olisimme uskoneet henkilöhahmoihin ja olleet kiinnostuneita heidän kohtaloistaan. Mutta henkilöhahmot olivat tarkoituksellisen kummallisia, eikä kummallisuus onnistunut olemaan millään tasolla uskottavaa. Piirteet olivat hyvin päällelliimattuja. Steve Carell masentuneena Proust-tutkijana oli raivostuttava vasemmistokomedian humanistiälykkö, jonka itsemurha-alttius unohtui heti kun se oli esitelty muka syventämään hahmoa. Alan Arkin ei olisi Oscaria ansainnut huumeongelmaisesta ukkelistaan, jonka ainoa luonteenpiirre tuntui olevan kiroilu.

Ymmärrän, että moni voi pitää ihan sympaattisena elokuvana. On se varmaan, mutta laskelmoivalla tavalla.

Little Miss Sunshinen kaltaista söpöilyhuumoria, mutta itseriittoisemmin ja ärsyttävämmin tarjoilee rutkasti lukemani kirja California Avenue. Ärsyttävin piirre tässä Adam Langerin esikoisteoksessa on se, että se on olevinaan älykäs ja ironinen.

torstai 12. huhtikuuta 2007

kesätöitä ja kinastelua

Sain yllättäen kesätöitä, joita en ollut hakenut. En tiedä olisinko halunnut, mutta en osannut kieltäytyä. Työpaikka on parempi kuin ansaitsen, mutta väärässä kaupungissa. Lisäksi minua pelottaa työyhteisöt.

Olen viime aikoina innostunut kommenttiosasto-kinasteluista. En tiedä olenko ollut äkäisempi vai miksi ei ole ollut varaa tehdä myönnytyksiä ja jättää viimeinen kiistakirjoitus kärjistyksineen kirjoittamatta. Kinastelu on mukavaa, mutta raskasta. Minua alkaa aina kaduttaa. Jotenkin ei lopulta ole itseluottamusta herättää toisissa negatiivisia tuntemuksia, vaikka toisaalta tekee kauheasti mieli vittuilla ja kiivastella.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2007

Tuliko sopivasti?

Roskapostissa oli pysäyttävä otsikko:

"Raise ejaculation volume"

Huolestuin, mutta kumppani rohkaisi:

"volyymilla ei ole väliä"

Lohduttiko vain?

torstai 5. huhtikuuta 2007

Pääsiäisen problematiikkaa

vieraspaikat on täynnä, vakipaikat tyhjillään.
Mutta kuka on matkoilla, kuka vain viettämässä iltaa?

keskiviikko 4. huhtikuuta 2007

23

Viisas on se joka tyhmiä pilkkaa

huonoja asioita tullut

Postiluukusta tuli kirje: Nordean etuohjelma on uudistunut.

Säästä on tullut takatalvi.

Huonot asiat eivät tule yksitellen.

tiistai 3. huhtikuuta 2007

visio menestysblogista

Melkein blogin erotiikkablogi-merkintä sai minut kehittelemään itselleni menestysblogia.

Selkeä profilointi on etu ja blogilistalla auttaa, jos blogin nimi kertoo mistä on kyse. Vastustamattomia bloginnimiä olisivat

Urologin löydökset: uudenlainen seurapiirikatsaus

Seksoblogi (tämä on varmaan jo tehty, mutta keksin itsenäisesti. ideahan on ilmiselvä.)

Analyyttinen penisblogi (piirroskuvia peniksistä, mittoja ja muotoja. Jännittäviä yksityiskohtia ja mielenkiintoista faktaa. )

Pedofiilin päiväkirja. voisi saada jopa viranomaiset kiinnostumaan.

Mielisairaalassa kuultua: hassuimmat harhat (kaikki vaitiolovelvollisuuden piiriin kuuluvien ammattilaisten paljastelut ovat kuumaa tuubaa)

Rahtihuolitsija tilittää

Enpä tiedä. Nämä edellämainitut vaatisivat liikaa mielikuvitusta ja perehtymistä. Unelmoin silti jonkun yhdenasianblogin perustamisesta. Se olisi sellainen itsekurijuttu. Olisi mielekästä keskittyä yhteen asiaan. Se on kiinnostavampaa kuin irtojuttujen haeskelu. Tämä nykyinen blogi on vain ajatusten roskalaatikko.

laululyriikkaa

Laululyriikka on petollista. Laulettuna tämä kuulosti koskettavalta ja tyylikkäältä:

"Vaikka onnen maa liukuu aina kauemmas
En silti lannistu
sen sanon
ja silti lannistun. "

Mutta kirjoitettu se näyttää melko lattealta tyhmyydeltä. Kyse lienee rytmityksestä. Se on laulusta Tilatkaa tytöt taksi Sipen levyltä "Sipe", vaikka ilmeisesti on pääasiassa Tommi Liimatan käsialaa ja Liimattahan sen laulaa. Enhän minä muuten Sipeliusta kuuntelisi.

Samassa laulussa lauletaan piristävän epäkorrektisti:

"lestat lapsilisillään farmarivolvon maksaa,
jos turvatyyny puuttuu uusi raskaus alkuun saatetaan."

Lestadiolaiset on minulle myyttinen ja hassu väestönryhmä. Tai Eikai ne ole mikään ryhmä, kun ne on evlutteja. Minä aina innostun, kun nämä pohjoispohjanmaalaiset joskus innostuu sanomaan poikkipuolisia sanoja lestoista ja pelottelemaan kirkkovaltuuston lessuenemmistöllä. On eksoottista, että Halpa Hallin mainoksissa alusvaatemallit on peittävissä yöpaidoissa ja paljastavat vaatteet esitellään irtonaisina.

Lestadiolaisten sisäänpäinkääntyminen ja eristäytyminen ei ole kivaa, koska siihen on minulla mennyt hyvä kaveri. Toisaalta jos lestadiolaiset haluaisivat lähimmäisilleen parasta, he kulkisivat ovelta ovelle käännyttämässä kuin Jehovat ja Mormonit. Mormonit ja Jehovat ovat Suomen vierotuimman uskonnolliset liikkeet.

Kävelyllä kuuntelin lisää suomalaista laululyriikkaa, ja Martti Servoa kuunnellesa tunsin kotimaan kosketuksen. Se hyväili minua. Valitettavasti sillä oli kylmät kädet ja minulla liian vähän päällä. Nännini oli paleltuva herne.

Kuronen vs. keskustelupalstat

Iltalehti kertoo

"Kuronen teki helmikuun alkupuolella poliisille tutkintapyynnön netin keskustelupalstojen mielipiteistä, joiden hän katsoi olleen loukkaavia."

Keskustelupalstat ovat verrattavissa keskusteluihin tai vessanseinäkirjoituksiin. Niistä tutkintapyynnön tekeminen on melko herkkähipiäistä. Syyllistynkö kunnianloukkaukseen jos sanon, että Kuronen on v- pikkumainen akka.

Jos tulisi tuomio niin olisi aika riemukas ennakkotapaus. Enää ei saisi nettikeskusteluissakaan haukkua ja puhua potaskaa mielensä mukaan. Minusta maailma olisi silloin kurjempi paikka elää. Yhä haluaisin keskustella samanmielisen nettiyhteisön kanssa siitä, että miksi on ilmiselvää, että Paavo Väyrynen on avaruusolio ja syö aamiaiseksi ihmislapsia.